Ağaç Sirkesinin Tarımda Kullanım Alanları
Odun Sirkesi , ağaçlardan elde edilen doğal bir özdür. Tarımda ve hayvan yemlerinde kullanılır. Organik tarım için iyi bir seçimdir. Doğal içeriği onu kimyasal böcek ilaçlarına ve gübrelere çekici bir alternatif haline getirir. Ayrıca toksik değildir ve biyolojik olarak parçalanabilir. İnanıyoruz ki Odun SirkesiABD tarım sektörüne önemli faydalar sağlayabilir. Mevcut tedarik zincirine ve çiftlik altyapısına uyan kapsama karşı iyi ekonomik nakliye maliyetlerine sahip yüksek yoğunluklu bir sıvıdır. Gelişmekte olan bir kömür üretim endüstrisinden, sınırlı pahalı tarım kimyasallarına daha az bağımlılık sağlayan, büyüyen organik ve sürdürülebilir bir tedarik kaynağı vardır. Uzun yıllar boyunca diğer bölgelerde tarım için Ağaç Sirkesinin yaygın kullanımı ve olumlu deneme sonuçları, potansiyel olarak çiftlik girdi maliyetinden bağımsız veya hatta üretim sonuçlarını iyileştirirken negatif olabilecek bir ürüne yol açar.
Ağaç Sirkesi Tarıma Nasıl Fayda Sağlar?
Odun sirkesi suyun salkım değerini 1 / 3’e düşürür. Bu, suyun aktif hale geldiği ve bitkiler ve hayvanlar tarafından kolaylıkla emilebileceği anlamına gelir, çünkü düşük salkım değeri olan su çok küçük bir kütledir. Bu kütlelerin her biri bir veya birkaç mineral elementi tutacaktır. Bu elementler bitkilere kolaylıkla alınabilir. Bu, tarımsal kimyasalların kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Ancak alkali kimyasallarla kullanılmamalıdır.

Uygulama Notları
Odun sirkesinin çok çeşitli olası kullanımları vardır, bu nedenle deneme parametrelerinize karar verirken, deneyimlerinizden keşfettiğimiz aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanızı öneririz:
Ağaç Sirkesi, mevcut (daha pahalı) kimyasalın hacmini azaltarak ve doğrudan odun sirkesi ile değiştirerek penetran ve iyileştirilmiş bitki alımı için kullanılıyor, muhtemelen alımı iyileştirebilir ve aynı veya daha düşük olan mevcut kimyasaldan daha iyi sonuçlara sahip olabilir. girdi maliyeti
Ağaç Sirkesi, en az harcama için diğer kimyasalların seyreltme suyu ile karıştırıldığında bitki alımına yardımcı olmak için penetrant olarak kullanıldığında daha düzenli olarak daha düşük oranlarda başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Tek başına tohum çimlenmesi için bir uyarıcı olarak kullanılan Ağaç Sirkesi, çeşitli türler için geliştirilmiş vuruş oranı ve süresi göstermiştir.
Odun Sirkesi, daha düşük oranlarda faydalı bitki sağlığı gösterir, ancak artan konsantrasyonda bitki sağlığına zararlı etkiler de gösterebilir.
Ağaç Sirkesi her zaman seyreltilerek kullanılmalıdır ve mukavemeti yapraktan ve toprağa uygulama sıklığı ile birlikte değişiklik gösterecektir.
Daha uzun süreli düzenli kullanım, bitki sağlığı ve kendilerini doğal olarak koruma becerisinin çok daha iyi olduğuna dair işaretler göstermiştir.
Başvururken, istediğiniz sonucu elde etmek için doğru dengeyi sağlamanız gerekir.
Ağaç Sirkesinin Gübre Olarak Avantaj ve Faydaları:
Kökler yoluyla emilimi artırın
Bitkileri ve sebze büyümesini uyarır
Kökleri ve yaprakları güçlendirir
Yararlı mikropların miktarını artırır
Artan toprak mikrobiyal ağırlığı
Daha iyi alım için penetrant olarak kullanılır.: 1:500 seyreltme suyu
Olumsuz koşullara karşı mahsul direncini artırın
Geliştirilmiş ağaç sağlığı, daha iyi fotosentez için daha koyu yeşil yapraklar, daha kalın ve daha güçlü gövdeler, daha yüksek büyüme oranları, doğal olarak hastalığa daha dirençli.
Meyve kalitesini iyileştirir ve meyvede şeker içeriğini artırır ve mahsulün gelişimini teşvik eder.
Meyvenin lezzetini, rengini, sertliğini ve korunmasını iyileştirin
Tarımsal son ürünler için lezzet arttırıcı olarak çalışır: Karışım çözelti oranları 1: 500 ila 1: 1000. Odun sirkesi aşırı nitrojen seviyelerini önler, bitki metabolizmasını iyileştirir ve daha yüksek meyve şekeri seviyelerine katkıda bulunur.
Fotosentezi güçlendirin
Bitkilerin klorofil içeriğini arttırır.
Bağcılık ve tahıl mahsullerinde daha iyi verim sağlayan azaltılmış gübre veya diğer tarım kimyasalı hacmi
Yaprak spreyi: Bir ölçek odun sirkesini 200 birim suyla seyreltin ve ayda bir yapraklara püskürtün. Seyreltme oranı, sonraki uygulamalar için 300 kısım suya değiştirilebilir. Daha iyi alım ve gübre, herbisit ve böcek ilacı kullanımında% 50’ye kadar azalma sağlar
Toprağı Zenginleştirmek İçin Odun Sirkesinin Avantajları ve Faydaları:
Toprağın verimliliğini artırır: Ağaç sirkesini suyla (1: 200 rasyon – 1 ölçek odun sirkesi ve 200 ölçek su) seyreltin ve ekimden önce toprağa serpin. Uygulama her metrekare ekim alanı için bir litrelik çözümdür.
Bahçe toprağını zenginleştirin: Bitkileri ekmeden önce toprağı zenginleştirmek için bahçe toprağı yüzeyine 1 m²’ye 6 litre solüsyon oranında uygulamak için güçlü bir solüsyon 1:30 kullanın. Toprak kaynaklı bitki patojenlerini kontrol etmek için daha da güçlü bir 1: 5 ila 1: 10 oranını kullanın.

Diğer Avantajlar ve Faydalar:
Kompostlamayı kolaylaştırır: Giderek azaltılırken ve son ürünü iyileştirirken kompostlama süreçlerini iyileştirmenin yollarını arayan çiftçi ve ticari toprak kompost üreticisi sayısı giderek artmaktadır. Bir ölçek odun sirkesini 50 ölçek suyla seyreltin ve her gün kompost malzemelerine serpin. Bu, çeşitli faydalı mikropların biyolojik aktivitesini artırmaya yardımcı olur ve kompostlama sürelerini kısaltabilir.
Tohum Çimlenme: Çimlenme için tohumları besler (Tohum çimlenme vuruş oranını iyileştirir): Bir ölçek odun sirkesini 200 ölçek suyla seyreltin ve ardından tohumları 24 saat ıslatın. Önce odun sirkesine batırıldığında daha fazla tohum filizlenir
Odun sirkesinin tarım, hayvancılık ve insan kullanımı için faydalarını burada listelemek için çok fazla iddia var. Ancak, tarımda kullanılan sonlu kimyasallara bağımlılığı azaltırken, gıda üretiminde gelecekteki büyüme üzerinde en büyük etkiye sahip olacağını düşündüğümüz faydalar üzerinde yoğunlaşıyoruz.
Notlar:
“Seyreltme Suyu”, mevcut kimyasalı seyreltmek için kullanılan gerçek sudur. 500 kez seyreltildiğinde, odun sirkesi suyun küme değerini 1 / 3’e düşürebilir. Bu, suyun aktif hale geldiği ve bitkiler tarafından kolaylıkla emilebileceği anlamına gelir çünkü düşük salkım değeri olan su çok küçük bir kütledir. Bu kütlelerin her biri bir veya birkaç mineral elementi tutacaktır. Bu elementler bitkilere kolaylıkla alınabilir
Seyreltme oranı herbisitler için gübreye göre daha güçlü olabilir. Zirai kimyasalların veya sıvı gübrelerin konsantrasyonu, daha yüksek nüfuziyeti nedeniyle 500 kat seyreltilmiş bir odun sirkesi çözeltisinde seyreltilirse% 50 oranında azaltılabilir. Bu, tarımsal kimyasalların kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Ancak alkali kimyasallarla kullanılmamalıdır.
Yapraktan uygulama için önerilen maksimum odun sirkesi miktarı 5-8 litre / ha’dır.
Toprak uygulaması önerilen maksimum miktarı% 50 artırabilir